FOODELICIOUS | Onze drie toppers!
VRUCHTENAZIJN MET VIJGEN EN DADEL
Onze meest populaire azijn, en dat is niet zonder reden. Deze heerlijke zoete azijn heeft qua smaak wel iets weg van een oude balsamico azijn. De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een fijne zoete ondertoon. De ideale partner voor geitenkaas, parmaham en mozzarella. Maak al je salades in een handomdraai compleet door deze azijn er over te schenken. Uiteraard gaat hij ook goed samen met warme bereidingen. Probeer eens wat van deze vijgen-dadel azijn door de jus van een eendenborstfilet te mengen, sprenkel deze nieuwe dressing over je stukje eend op tafel en geniet. Experimenteer vooral met deze azijn, want hij past zich gemakkelijk aan andere smaken aan. Een mooi stukje steak, oude kaas of een frisse tabouleh met munt en citroen, deze azijn kan het allemaal aan.
VERSE KOUDGEPERSTE BASILICUM OLIE
Basilicum, niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Deze olie wordt gemaakt met verse basilicum die speciaal voor ons in eigen land wordt geselecteerd en gekweekt. Wanneer je het flesje opent komt die heerlijke basilicum geur je direct tegemoet. Fantastisch bij Italiaanse gerechten als pasta, risotto en pizza. Schenk hem ook over je salade caprese, over gebakken vis of serveer hem als brooddip. Deze olie bevat het beste van twee werelden; heerlijke olijven en geurige basilicum. Wij zijn fan en weten zeker dat wanneer je hem hebt geproefd, je geen andere basilicum olie meer wilt.
AROMATISCHE KOUDGEPERSTE KNOFLOOKOLIE
Knoflook, wij houden ervan. Deze extra vergine olie wordt gemaakt van twee natuurlijke ingrediënten: olijven uit Foggia en geurige knoflooktenen. De knoflooktenen worden met de olijven mee geperst waardoor alle smaken vrijkomen. Geen kunstmatige smaakmakers of poeders maar gewoon pure knoflook, en dat proef je. Hij smaakt goed bij enorm veel gerechten zoals aardappeltjes uit de oven, zelfgemaakte pizza en pasta’s. Wil je gamba’s, garnalen of kip wokken? Schenk er dan wat knoflookolie bij voor wat extra pit. Je kunt hem ook, eventueel in combinatie met een van de Not Just BBQ Kruidenmolens gebruiken om vis of vlees in te marineren. Kortom; wil je een olie die al je gerechten net dat beetje extra geeft, ga dan voor deze alleskunner.